Hokejisti Košíc nedali Popradu šancu, ani Zvolen Nitre

03.11.2013 Celý región

Bratislava 3. novembra (TASR) - Východniarske derby začalo v rýchlo tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Prvú gólovú šancu, ktorá sa v 3. min naskytla domácim využil štvrtý košický útok. Boltun presne prihral voľnému Hinďošovi a ten zblízka pohodlne otvoril skóre zápasu.

V 8. min mohol zvýšiť vedenie Košičanov Spilar, ale puk z jeho hokejky tesne minul bránku hostí. Popradčania síce často útočili, ale do väčšej gólovej šance sa dostali až v 13. min, ale Paukovček ani na dvakrát Hyláka neprekonal. V druhej tretine domáci ešte zvýšili aktivitu a pokúšali sa o častú streľbu. V 23. min sa po odrazenom puku ocitol sám pred Sidorom Konečný, ale trafil len betóny popradského gólmana. Na druhej strane v 27. min z ojedinelého protiútoku Kroták trafil hornú žŕdku Hylákovej bránky.

Potom prišli dva údery pre popradských hokejistov v podobe dvoch zlepených gólov v rozpätí jednej minúte. Najskôr v 30. min využil prvú košickú presilovku Macejko a ňom Boltun pridal tretí gól. Tri minúty pred koncom tretiny hrali Popradčania presilovku, ale naopak, do brejkov sa dostali Hrnka a Marcinko, ale svoje šance nepremenili. Rýchle tempo nepoľavilo ani v tretej tretine. Hneď v úvode mohli hosťujúci Paukovček a Lapšanský výsledok prikrášliť, ale v dobrých pozíciách neuspeli.

V 46. min sa domáci Spilar pohral s pukom pred popradskou bránkou, oklamal aj Sidora a do prázdnej bránky strelil štvrtý gól domácich. Hostia nemali v tomto zápase šťastie v koncovke, keď v 50. min skončil puk po strele Paľočka opäť na žŕdke Hylákovej bránky. Košičania si v závere vytvorili tlak, ktorý korunovali v 55. min piatym gólom, ktorého autorom bol Bicek.

Výsledok
HC Košice - HK Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly: 3. Hinďoš (Boltun, Jokeľ), 30. Macejko (R. Jenčík), 31. Boltun (Jokeľ), 46. Spilar (Macejko, R. Jenčík), 55. Bicek (Sojčík, T. Marcinko)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Kacej, Rovenský, 3564 divákov

Košice: Hylák - Martin Chovan, Štrbák, Kolba, Macejko, Cebák, Šeda, Deyl - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Hrnka, Češík, R. Konečný - Hinďoš, Boltun, Jokeľ

Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kasík, Makovský, Gáborčík, M. Kurali, Belluš - Lapšanský, Štals, Jabrocký - Marek Nagy, Mlynarovič, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Drábek

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner Košíc: "Od začiatku sme sa snažili hrať aktívne. Darilo sa nám eliminovať útoky hostí. Z našej strany to bol dobrý zápas, aj keď nám chýbali niektoré opory. Teší ma, že v tomto zápase to potiahli mladí hráči. Naše víťazstvo bolo zaslúžené."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Zápas nám nevyšiel tak ako sme si predstavovali. Dôležitým momentom boli dva rýchle góly, ktoré sme inkasovali v druhej tretine. V hre nám chýbalo viac nápaditosti, rýchlosti a agresivity. Nedarilo sa nám v koncovke."

HKM Zvolen - HK Nitra 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Góly: 5. Puliš (Michal Chovan, Brabenec), 26. J. Mucha (P. Zuzin), 40. M. Jurík (Ľ. Zuzin, V. Baláž), 53. J. Mucha (Martin Ďaloga)
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, Lauff - Bednár, Snášel, 1707 divákov

Zvolen: M. Šimko - Pichnarčík, Hraško, Juraško, Obšut, Ťavoda, J. Mucha, Platil - Škvaridlo, P. Zuzin, V. Baláž - Puliš, Brabenec, Michal Chovan - Martin Ďaloga, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Urgas, Čanky, Fekiač

Nitra: Zima - M. Novák, Ordzovenský, D. Milo, Nádašdi, F. Kuzma, M. Bača, Ďurkech - L. Novák, Stümpel, R. Tománek - H. Ručkay, T. Chrenko, M. Kováčik - Štumpf, Bajtek, Martin Segľa - Piačka, Kmeč, Pupák
 
Zvolen 3. novembra (TASR) - Po dvoch tretinách domácich hrialo pri srdci nečakane jednoznačné skóre 3:0. Po víťazstve nad Košicami aj proti Nitranom uplatnili obrovskú bojovnosť. Takticky vyzreli na súpera, vedeli presne kedy pritlačiť a kedy si šetriť sily na ďalší nápor. V prvej tretine chudobnej na strely naznačili hneď v úvode aj spôsob, akým by sa chceli presadiť. V 2. min sa o dorážky pokúšali pred bránkou zdravo agresívne pracujúci M. Jurík a Puliš a zhodou okolností práve títo hráči sa neskôr aj gólovo presadili. V 5. min Puliš so svojím typicky šibalským spôsobom spoza bránky dvakrát búšil do puku a na druhý raz sa mu aj podarilo Zimu v bránke prekonať. Potom sa domáci trochu zavreli v defenzíve, pozorne bránili a stálo pri nich aj šťastie, keď v 19. min po strele Segľu zazvonila žŕdka Šimkovej bránky.

V druhej tretine sa čakalo na vzkriesenie ospalej hry hostí, čiastočne aj precitli, no šance Hamráka v 30. min a Nováka v prečíslení o minútu neskôr im ovocie nepriniesli. Domáci opäť zvládli lepšie úvod dvadsaťminútovky, v 26. min hneď po štyroch sekundách početnej prevahy obranca Mucha doslova prestrelil od modrej Zimu a keď šesť sekúnd pred klaksónom v presilovke sa M. Jurík prekrásne preštrikoval pred bránku a puk zasunul tretí raz do bránky hostí, prekvapenie sa vyrysovalo už do reálnej podoby. Nepriaznivý stav hostí zmobilizoval len nepatrne, v kombináciách zlyhávali, šance si nevytvárali, a to sa už neobjavoval na ľade zranený Brabenec, po Podkonickom, ktorý nedohral zápas predtým s Košicami, ďalší ústredný hráč Zvolenčanov.

Nitrania utrpeli na strelecké suchoty a keď mohli zmierniť prehru, tak im stál v ceste Šimko, ako v 50. min pri šanci Pupáka. V 53. min všetky pochybnosti o tom, kto bol vládcom na ľade, zmazal Mucha bombou od modrej pod hornú žŕdku a definitívne spečatil debakel Nitranov, podfarbený shut-outom brankára Šimka. Ku koncu sa vyznamenal najmä pri šanci Tománka v 55. min, ktorý nad jeho zákrokom len neveriacky pokrútil hlavou. Od 58. min sa začala presilovka hostí o dvoch hráčov trvajúca 58 sekúnd, no ani táto výhoda hosťom nepomohla k čestnému úspechu.

Hlasy po zápase

Július Šupler, tréner Zvolena: "Hralo sa v tempe, vyrovnane, len šance riešili naši hráči s lepším dôrazom. Som rád, že mnohí pochopili jedno - musia tvrdo pracovať. Urobili nielen sebe radosť, ale aj fanúšikom zvolenského hokeja. Ja by som ešte o definitívnom obrate nehovoril, len o smere, ktorý sme nabrali a ktorý nám už prináša výsledky. V prestávke si musíme liečiť zranenia, kľúčoví Brabenec i Podkonický ich majú vážnejšie, bez nich by sa mužstvu dlhšie ťažko ťahalo. Podstatné je, že sa hráči odrazili od dna, zlepšila sa efektívnosť streľby, zvýšila bojovnosť."


Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 18. Kútny (Róbert Petrovický, Rastislav Pavlikovský), 23. O. Rusnák (D. Hudec, Kútny), 59. Kútny (Rastislav Pavlikovský, R. Lintner) - 27. R. Tomas (tr. strieľanie)
Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Junek, Šefčík, 1085 divákov

Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, Ryzák, Bagin, Čerešňák, M. Nemčík, Hatala - Kútny, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický - Komínek, O. Rusnák, Troliga - Vaculín, F. Nemček, Palák - D. Hudec

Žilina: Mikoláš - Niník, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bajaník, Rúfus - D. Buc, Klouda, R. Tomas - F. Novák, Kalla, T. Varga - Macejka, Linet, Čavrk - Valášek
 
Trenčín 3. novembra (TASR) - Už v 5. min domáci Nemček rozozvučal žŕdku žilinskej bránky a vo vyrovnanej prvej tretine so šancami na oboch stranách to bol Trenčín, ktorému sa podarilo otvoriť skóre zápasu. V 18. min sa pred bránou Žiliny najlepšie zorientoval Kútny a otvoril skóre zápasu. Domáci na začiatku druhej časti po Rusnákovej dorážke zvýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov, následný tlak však už nezužitkovali, naopak v 27. min Tomas z trestného strieľania znížil, čím vrátil snaživých Žilinčanov späť do hry.

Bojovné výkony oboch mužstiev aspoň trochu nahrádzali absenciu tvorivosti a pekných akcií, z čoho plynuli aj šance na zmenu skóre v tretej tretiny. Domáci Troliga a hosťujúci Novák však trafili len žŕdky. Ani jeden z tímov sa nedokázal strelecky presadiť a tak zápas kulminoval až v závere. Hostia mali k dispozícii dve presilovky, ktoré však nevyužili a v 59. min Kútny poistil vydreté trenčianske víťazstvo peknou strelou do šibenice.

Hlasy po zápase

Róber Kaláber, tréner Trenčína: "Som rád, že aj v oklieštenej zostave sme tento zápas zvládli a podarilo sa nám splniť náš cieľ. Mužstvo ukázalo bojovné srdce, charakter a odohralo veľmi dobrý zápas, hoci viacerí hráči nastúpili so zvýšenými teplotami. Mrzí ma len, že počas našej presilovky sme dostali gól z trestného strieľania a že v závere sme urobili dve zbytočné technické chyby, ktoré sa nám mohli vypomstiť. Víťazstvom sme získali potrebný pokoj pred prestávkou."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Začiatok zápasu sme prežili aj s prispením šťastia a nášho výborného brankára. V tejto časti zápasu boli domáci lepším mužstvom. Až v druhej tretine sme dokázali hru vyrovnať a hoci sme znížili na rozdiel jediného gólu, v závere zápasu sme nedokázali premeniť presilovky a ani takmer minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Opäť sa ukázalo, že súťaž je vyrovnaná a každý môže bodovať s každým."

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 14. R. Kropáč (L. Kozák, M. Preisinger) - 48. A. Novotný (I. Ďatelinka, Themár), rozhodujúci sam. nájazd A. Novotný
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Brath, Sčensný, 1369 divákov

Skalica: Lipovský - L. Kozák, Vyrůbalík, Barák, Trška, Krejčiřík, Mikéska, Staňo - Obdržálek, R. Školiak, Lažo - M. Preisinger, T. Mikúš, R. Kropáč - Šátek, B. Mráz, Kutálek - Dvonč, Stieler, B. Jankovič

Martin: J. Čech - Smrek, Brcko, A. Novotný, I. Ďatelinka, J. Perniš, Tupý - Važan, Galamboš, Markovič - Pokrivčák, M. Beran, Zlocha ml. - Šugár, Dírer, Themár - J. Cíger
 
Skalica 3. novembra (TASR) - Domáci chceli v ďalšom zápase odčiniť debakel s Nitrou. Hostia hrali od 3. minúty presilovku, gólovo ju však nevyužili. Náznak nebezpečnej šance predviedli v 8. minúte Školiak s Obdržálkom, no hosťujúci brankár Čech nemusel ani zasahovať. Hostia ani v ďalšej presilovke gólový účet zápasu neotvorili. Obe mužstvá hrali dosť nepresne, viac sa bojovalo ako kombinovalo. Skóre sa menilo až v 14. minúte, keď sa puk dostal po ľade za chrbát Čecha z hokejky Kropáča. Preriedená divácka kulisa tak sledovala herne i gólovo chudobnú prvú časť zápasu.

Prvú vyloženú šancu druhej tretiny spálil v 22. minúte Lažo, keď Školiakovu prihrávku nevyužil na presnejšie zakončenie. Ďalšiu gólovú šancu mal Kropáč, ale jeho dorážka po predchádzajúcej dobrej strele bola nedôrazná. Stielerova strela v 24. minúte len tesne minula Čechovu bránku. V 28. minúte boli pre vzájomnú potýčku vylúčení Stieler a Tupý, no hru 4:4 ani jedno z mužstiev nevyužilo. Hostia nevyrovnali ani pri vylúčení Šátka. Ďalšie príležitosti mali Kutálek, Lažo i Mikúš, no skóre sa už nemenilo a ani v druhej tretine nevideli diváci oveľa lepší hokej ako v prvej časti hry.

V poslednej tretine bol rozhodujúci moment, keď sa hosťom v 48. minúte podarilo z presilovky vyrovnať peknou strelou Novotného od modrej čiary. V 49. minúte mohli zápas rozhodnúť v riadnom hracom čase, keď bol Markovič po návrate z trestnej lavice faulový, ale trestné strieľanie nepremenil. V predĺžení, hoci ho domáci hrali 4:3, o svojom víťazstve nerozhodli. Stratili tak ďalšie dva body.

Hlasy po zápase

Štefan Mega, asistent trénera Skalice: " My sme chceli dnes získať tri body, nakoľko nám posledný zápas nevyšiel. Dnes sa nám to opäť nepodarilo, aj keď sme mali v prvej tretine niekoľko šancí, vyhrali sme len 1:0. Ani v druhej tretine sme nepremenili svoje šance, po ktorých sme súperovi mohli odskočiť o dva-tri góly. V tretej tretine Martin využil presilovku po chybe našej obrany - máme neskúsené mužstvo. V nájazdoch sme tento rok ešte neboli úspešní."

Daniel Babka, tréner MHC: "My sme zápas odštartovali dobre, aj keď sme prvú tretinu prehrali. V systéme sme hrali tak ako sme mali, nepokryli sme však hráčov pred bránkou. V druhej tretine to bolo pre nás náročné, chýbali nám trocha sily, museli sme hrať opatrnejšie. V závere sne spravili dve chyby, kedy mala Skalica dve príležitosti, podržal nás však brankár. V tretej tretine sa nám podarilo vyrovnať v presilovke, v predĺžení sme mali veľkú šancu, potom sa nám to vrátilo v nájazdoch. Treba chlapcov pochváliť za bojovnosť."
 
Piešťany zdolali Banskú Bystricu
Piešťany 3. novembra (TASR) - Vstup do stretnutia mali lepší hostia z Bystrice. Už v 5. minúte sa Bystričanom podarilo prečíslenie dvaja na jedného, Lamper našiel presnou prihrávkou Ziga a ten spravil z Tomeka štatistu – 0:1. V 7. minúte viedli hostia už dvojgólovým rozdielom. Po vyhranom buly vystrelil od modrej Saracino, Tomek jeho strelu vyrazil iba ku Kadurovi a ten nezaváhal – 0:2. Piešťany sa na výraznejší odpor v prvej časti nezmohli.

V druhej tretine im však stačilo päť minút na dokonalý zvrat. V 21. minúte využil prihrávku Melichárka spomedzi kruhov Saliji – 1:2. V 22. minúte prihral spoza bránky pod seba Bartánus, puk sa dostal k Peškovi, ktorý ho krížnou prihrávkou posunul na J. Ručkaya a ten nemal problém vyrovnať. V 25. minúte už domáci viedli. Bartánusova strela sa odrazila priamo k J. Ručkayovi, ktorý dal svoj druhý gól v zápase. Záver druhej tretiny však opäť patril Banskobystričanom a domácich niekoľkokrát podržal Tomek.

Hostia pokračovali v nastúpenom trende z konca druhej časti a dočkali sa vyrovnania v 46. minúte. Bystričania vyhrali buly, od modrej strieľal Rosandič, Tomek jeho strelu vyrazil iba k Zigovi, ktorý si ešte položil brankára a bez problémov vyrovnal. Strhnúť vedenie opäť na stranu domácich mohol Jakub Ručkay, ale k prihrávke o Bartánusa sa nedostal. Záver zápasu patril Bystričanom no Tomeka už neprekonali.

V predĺžení mohol rozhodnúť Saliji, keď najskôr v jeho úvode netrafil prázdnu bránku po prihrávke Melichárka a v jeho závere zlyhal v rovnakej príležitosti po prihrávke Nemca.

V samostatných nájazdoch sa za domácich presadili Bartánus a Holovič, za hostí Kafka.

Výsledok:
ŠHK 37 Piešťany - HC'05 Banská Bystrica 4:3 sn (0:2, 3:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 21. S. Saliji (Melichárek), 22. J. Ručkay (M. Bartánus, Peško), 25. J. Ručkay (M. Bartánus), rozhodujúci sam. nájazd Holovič - 5. Zigo (Lamper, Meland), 7. Kadura (Saracino, M. Hudec), 46. Zigo (Rosandič)
Vylúčení: 0:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gavalier, Tornay, 1492 divákov

Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, Valábik, Drgoň, Biro, M. Toman, A. Hruška - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Románek

Banská Bystrica: Kalemba - Meland, Saracino, Styk, Macháček, Bambúch, Rosandič, Zošiak - Kafka, White, Handlovský - Kadura, M. Hudec, R. Macík - Lunter, Zigo, Lamper - Matúš Chovan, Heizer, Fajčák


Hlasy po zápase

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Mužstvo ukázalo dve tváre. V prvej tretine to bola z našej strany katastrofa, hrali sme bez pohybu, Bystrica si s nami robila, čo chcela a môžeme byť radi, že bolo iba 0:2. V druhej tretine mužstvo ukázalo svoju silu. Zápas sme zvrátili a mohli sme výsledok aj navýšiť, nepodarilo sa. V tretej časti súper vyrovnal. V predĺžení sme nepremenili dve tutovky, čo sme si vynahradili v nájazdoch.“

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Úvodná časť bola solídna. Druhá tretina naopak, hotová katastrofa. Za dve minúty sme stratili náskok, ktorý sme si vybojovali. Hrali sme príliš laxne. V záverečnej časti sme sa vzchopili a podarilo sa nám vyrovnať. Sme radi, že odchádzame aspoň s bodom."

1. HC Košice HC Košice     20 14 1 0 5 63 : 39 44
2. HK Nitra HK Nitra     20 11 2 2 5 62 : 40 39
3. HC 05 Banská Bystrica HC 05 Banská Bystrica     19 11 1 3 4 55 : 43 38
4. HK Poprad HK Poprad     20 9 2 2 7 62 : 58 33
5. HK 36 Skalica HK 36 Skalica     20 9 0 2 9 64 : 59 29
6. ŠHK 37 Piešťany ŠHK 37 Piešťany     20 6 4 0 10 45 : 51 26
7. Dukla Trenčín Dukla Trenčín     21 6 3 2 10 48 : 59 26
8. HK mesta Zvolen HK mesta Zvolen     20 7 0 4 9 44 : 51 25
9. MsHK DOXXbet Žilina MsHK DOXXbet Žilina     20 7 1 1 11 59 : 60 24
10. MHC Mountfield Martin MHC Mountfield Martin     19 5 3 1 10 38 : 56 22
11. HK Orange 20 HK Orange 20     13 3 1 1 8 25 : 49 12
 
 

Vyberte región